Kunstzinnige Therapie Yvonne Peschier

Praktijk voor beeldende therapie aan de Rotte, (Rotterdam/ Lansingerland).

Als de balans tussen lichaam, ziel en geest verstoord is, geven kinderen signalen. Dit kunnen lichamelijke of sociaal-emotionele signalen zijn zoals buikpijn, hoofdpijn, astma, eczeem, piekeren, nachtmerries, somberheid, bedplassen, nagelbijten, pesten of gepest worden, (faal)angst, onzekerheid, concentratieproblemen, nare gedachten hebben…

Kunstzinnige therapie kan helpen deze balans weer te vinden. Zo kan een angstig kind weer zelfvertrouwen ontwikkelen, een overbeweeglijk kind leren omgaan met grenzen of een somber kind weer kleur leren ervaren en in beweging komen.

Kunstzinnige therapie kan ondersteuning bieden bij ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme. Kunstzinnige therapie kan tevens ondersteunend werken bij kinderen met leesproblemen en dyslexie. De bovengenoemde signalen kunnen ook bij deze kinderen voorkomen, naast de problematiek van de stoornis.

Het fijne van kunstzinnige therapie is, dat er niet altijd een gesprek nodig is. Zo kunnen ook kinderen die moeilijk kunnen communiceren zich toch uiten. Daarbij is het creatief en kunstzinnig bezigzijn iets wat kinderen over het algemeen graag doen. De drempel wordt zo voor een kind een stuk lager!

Yvonne: “Ik begon mijn loopbaan als leerkracht basisonderwijs. Gaandeweg de jaren merkte ik dat er veel kinderen zijn die een bijzondere aanpak nodig hebben; geïnspireerd door deze kinderen begon ik aan de opleiding tot kunstzinnig therapeut. Inmiddels sta ik niet meer voor de klas, maar pluk ik wel nog steeds de vruchten van mijn onderwijsachtergrond als ik therapie geef aan kinderen en jongeren. Ook in de oudergesprekken kan ik mijn expertise bundelen. Mooi hoe ik mijn beide professies kan inzetten om het kind (en zijn ouders) te begeleiden.”

Yvonne Peschier
06 183 17 810
yvonne@kunstzinnigetherapie.info
www.kunstzinnigetherapie.info
Locatie: Rotte (Rotterdam/ Lansingerland), in overleg ook op locatie